دکتر محمدرضا احدی دبیر علمی اولین سمپوزیوم ملی ارتقای ایمنی حمل و نقل جاده ای در بستر آمایش سرزمین، طی پیامی گفت: آمایش سرزمین، ارزیابی نظاممند عوامل طبیعی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و… به منظور یافتن راهی برای تشویق و کمک به جامعه بهرهبرداران در انتخاب گزینههایی مناسب برای افزایش و پایداری توان سرزمینی در جهت برآورد نیازهای جامعه است.
به بیانی دیگر توزیع متوازن و هماهنگ جغرافیای کلیه فعالیتهای اقتصادی-اجتماعی در پهنه سرزمین نسبت به قابلیتها و منابع طبیعی و انسانی را آمایش سرزمین میگویند. از مهمترین خصوصیات برنامه آمایش سرزمین جامع نگری-کیفیت و سازماندهی فضایی آن است.
ایمنی در جادهها یکی از مهمترین مباحث حملونقلی بوده که شامل مؤلفههای مختلف میباشد و برای دستیابی به سطح مطلوب آن، درک عمیق موضوع ایمنی جاده و شناخت همه مؤلفههای مؤثر و تخمین میزان تأثیر هر یک از عوامل، امری ضروری به نظر میرسد که با هدف تخصیص بهینه منابع و بهبود کیفیت ایمنی راهها انجام خواهد پذیرفت.
از این رو با توجه به اهمیت موضوع ایمنی حملونقل جادهای در کشور و تلفات جبرانناپذیر ناشی از سوانح جادهای، اعضای کمیته تخصصی ایمنی راهها و اداره کل حمل و نقل و پایانه های استان سمنان با حمایت و همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان و انجمن آمایش سرزمین ایران تصمیم به برگزاری اولین سمپوزیوم ملی ارتقاء ایمنی حملونقل جادهای گرفتند تا با برگزاری این سمپوزیوم راهکارهای مؤثری در جهت کاهش تلفات ناشی از سوانح جادهای را مورد نقد و بررسی و تحلیل و ارزیابی قرار دهند.