سه شنبه, ۲۲ آبان , ۱۴۰۳
کانال فراخوان کنفرانسها و همایشهای کشور

آخرین مطالب
مطالب پربازدید
آخرین نظرات



رتبه بندی علمی دانشگاههای ایران
منتشر شده در چهارشنبه، ۶ تیر، ۱۳۹۷ | ساعت 14:07 | کد خبر: 3646 نسخه قابل پرینت

سخن دبیرکنگره ملی نقش مطالعات میان‌‌رشته‌ای در توسعه‌ علمی و کار آفرینی کشور

شاهین رفیعی دبیر علمی کنگره طی سخنانی گفت: در ده‌های اخیر، بشر با مسائل جدیدی در حوزه فرهنگ، سلامت، محیط زیست، تغییرات اقلیمی، لزوم بهره‌وری از انرژی و … مواجه است که به علت پیچیدگی‌های نهفته در حل هر یک از این مسائل، علوم با مرزبندی‌های فعلی پاسخگوی آن‌ها نخواهد بود. به عبارتی به نظر می‌رسد حوزه‌های قبلی علوم برای حل مشکلات امروزی عاجز مانده و دست یاری به سمت حوزه‌های دیگری از علوم دراز نموده‌اند. لذا یکی از مهم‌ترین راه‌ حل‌ها را باید در ترکیب و تقریب رشته‌های کنونی جستجو نمود.

گفتمان میان ‌رشته‌ای با برقراری ارتباط و پیوند بین چندین رشته، علاوه بر رفع موانع گفته شده در اثربخشی بیشتر محیط دانشگاهی بر عرصه صنعت و کارآفرینی، امکان از بین بردن فاصله و فضای خالی بین علوم را نیز فراهم می‌آورد. در نتیجه، شایسته است دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی به دلیل ماهیت و گستره چالش‌های کنونی و همچنین ارتقاء بهره‌وری و مهارت‌های تعاملی خود از طریق تولید دانش کاربردیِ حاصل پیوند و انسجام بین رشته‌های متعدد دانشگاهی، به طور روز افزون خواستار ترکیب دانش برآمده از رشته‌های مختلف علمی در قالب رویکردهای تلفیقی و میان‌رشته‌ای ‌باشند.

از آنجایی که یکی از مهم‌ترین سیاست‌های دانشگاه تهران، نقش‌آفرینی در توسعه‌ میان‌رشته‌ای در سطح کشور می‌باشد، پردیس البرز در راستای تحقق و زمینه‌سازی این امر مهم، در دی‌ماه سال ۹۶ تصمیم به برگزاری کنگره‌ای با عنوان “نقش مطالعات میان‌رشته‌ای در توسعه‌ علمی و کارآفرینی کشور” گرفت؛ تا با ایجاد بستری برای همفکری همکاران هیأت علمی، اندیشمندان و دانشجویان کشور قدمی در راستای تحقق سیاست‌های دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور بردارد.

کنگره دارای دو کمیته مجزا با عنوان کمیته سیاست‌گذاری و کمیته علمی بوده که با برگزاری کمیته‌های مذکور در جهت پربار نمودن کنگره اقدام خواهد نمود. امید است با توکل بر خداوند متعال بتوانیم زمینه‌ساز هم‌افزایی اندیشمندان در این عرصه به منظور توسعه کارآفرینی و علمی کشور باشیم.

در همین راستا از کلیه اندیشمندان، محققین، صاحبان حرف و دانشجویان محترم دعوت می‌شود تا با ارایه مقالات، در هر چه پربارتر شدن کنگره مؤثر باشند. امید است که درآبان ماه در اجتماع پرشور محققین در این حوزه بتوان نقش مطالعات میان‌رشته‌ای در توسعه علوم و کارآفرینی کشور را ترسیم و الگوی مناسبی برای توسعه میان‌رشته‌ای ارایه نمود.

با سپاس فراوان

لطفا در صفحات اجتماعی خود به اشتراک گذاشته و به سایر پژوهشگران اطلاع دهید...

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.